Autobiografie (NL)

Bestel hier mijn autobiografie.

benedictus_cover_kleinOp mijn 16e heb ik een hersenbloeding gehad. Ik kreeg plotseling (tijdens een toets op school) erg veel hoofdpijn en toen ik een asperientje wilde nemen begon ik onophoudelijk over te geven en kon ik ineens mijn linkerhand en -voet niet meer bewegen. Toen tien minuten later de dokter er was lag ik in coma. Over deze gebeurtenis en de jaren die erop volgden (waarin ontdekt werd dat een hersentumor de bloeding veroorzaakt had) heb ik een verhalend dagboek geschreven.

Het verhaal is gepubliceerd in 2009, toen ik 26 was, met als titel ‘Verval tot man’. Ik ben begonnen aan het schrijven van het verhaal in de week voor de derde operatie aan mijn hersentumor omdat ik bang was dat ik het anders misschien niet meer zou kunnen navertellen. Het boek is tijdens mijn studie natuurkunde uitgekomen. Dat is vóór mijn redacteurschap bij Foundations of Physics (zie about) en voordat ik ben begonnen met klimmen (lees in dit stukje hoe mijn Olympische droom begon).

Als ik over vele jaren het wereldkampioenschap paraklimmen gewonnen heb, een boek over de wetenschappelijke methode geschreven heb en professor in de filosofie van de natuurkunde ben, dan zal ik een vervolg op ‘Verval tot man’ schrijven.

In de maand na het verschijnen van mijn boekje heb ik dit stukje ter ‘promotie’ geschreven voor in het blaadje van de universiteit.