WK 2019: Briançon, 16/17 juli

De organisatie van het WK paraklimmen 2019 heeft bekend gemaakt dat het WK dit jaar toch niet in Tokio zal zijn. Het wordt gehouden in Briançon (Fr), en niet in augustus, maar op 16/17 juli. Ik vind dat jammer en vervelend: jammer omdat ze in Tokio waarschijnlijk maar weinig blonde Friezen te zien krijgen; en vervelend omdat mijn trainingsplanning nu in de soep loopt.

Maar wat dit alles volgens mij nog het duidelijkst laat zien is dat paraklimmen nog niet ‘één van de grote jongens’ is: ik kan me moeilijk voorstellen dat het WK voetbal zo kort van tevoren een maandje en 1000 km wordt verplaatst. Het is dus wel duidelijk dat mijn missie – ervoor zorgen dat paraklimmen serieuzer, groter en bekender wordt – nog in de kinderschoenen staat.

Op dat front is trouwens ook succes geboekt. Toen ik in 2015/16 begon met paraklimmen, bestond het Nederlandse paraklimteam uit twee personen. Inmiddels zijn we met veel meer (we hebben zelfs alweer een nieuw teamlid dat niet op de foto staat; binnenkort meer daarover):

Heb je zelf een handicap en zou je graag een keertje mee willen trainen, of ken je iemand die daar misschien in geïnteresseerd zou zijn? Schrijf je hier in voor de open training op 8 mei bij Mountain Network Nieuwegein.

 

Voor wie niet iedere dag RTV Utrecht kijkt: ze hebben een reportage over me gemaakt (klik hier)!

About fbenedictus

Philosopher of physics at Amsterdam University College and Utrecht University, managing editor for Foundations of Physics and international paraclimbing athlete
This entry was posted in Paraclimbing and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply